Ощадбанк у «Дія»

Ощадбанк підтримує мобільний додаток державних онлайн-послуг «Дія», запущений нещодавно в межах стратегії «Держава у смартфоні». Він має забезпечити кожному громадянину і бізнесу універсальний доступ до всіх електронних державних послуг за єдиними стандартами.

Зараз клієнти Ощадбанку можуть завантажити в «Дія» цифрове посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Ці цифрові документи мають таку ж юридичну силу, як і, власне, саме посвідчення.

Додаток можна швидко та безкоштовно завантажити в App Store і Play Market. Ідентифікація відбувається за допомогою технології BankID. Для авторизації у «Дія» з переліку банків потрібно вибрати Ощадбанк та ввести номер картки з кодом із SMS, що прийде на номер телефону клієнта. За безпеку можна не турбуватись – дані користувачів не зберігаються на сторонніх сховищах, а передаються через захищений хмарний сервер.

Найближчим часом до додатка планується долучити цифровий поліс страхування авто, цифровий студентський квиток, цифровий паспорт та цифровий закордонний паспорт. Мета проєкту — до кінця 2020 року зацифрувати 50 основних послуг, а протягом трьох років — усі державні послуги.

«Дія» – це:

  • Онлайн-сервіс державних послуг,

  • Мобільний додаток з електронними документами та даними з реєстрів,

  • Портал з онлайн-курсами,

  • Портал допомоги малому та середньому бізнесу,

  • Центр надання адміністративних послуг у кожному куточку України.